Εύκολη   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Νόστιμη και εύκολη συνταγή με ταπεινά υλικά αλλά ξεχωριστή γεύση.

Υλικά

½ κιλό πέννες

½ κιλό ντομάτα ψιλοκομμένη

120 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι

4 σκελίδες σκόρδο

1 κ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

½ κ. γλυκού peperoncino σε σκόνη

1 σφηνάκι λευκό κρασί

Ελαιόλαδο

Αλάτι

 

Οδηγίες

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και παράλληλα σιγοβράζουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με λίγο αλάτι και ελαιόλαδο για 20 περίπου λεπτά μέχρι να γίνει μία πηχτή σάλτσα. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο και το μαϊντανό. Έπειτα προσθέτουμε το κρασί, τη σάλτσα ντομάτας, την καυτερή πιπεριά και τις ελιές. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό και σερβίρουμε.

empty alt

Λουκάνικα με μελιτζάνες

Ο πετυχημένος συνδυασμός κρέατος και λαχανικού σε αυτό το πιάτο
empty alt

Ριζότο με μετσοβόνε, φυστίκι και καρυδόψιχα

Να τι συμβαίνει όταν ένα ριζότο συναντά γευστικούς ξηρούς καρπούς.
empty alt

Κρέπες με κρέμα αμυγδάλου

Κρέπες γεμιστές με κρέμα αμυγδάλου και καραμέλα για να ξεφύγετε λίγο από τα συνηθισμένα...
empty alt

Τιραμισού με φρουκτόζη

Απλά χάρμα οφθαλμών και χάρμα αισθήσεων.
empty alt

Πορτοκαλόπιτα

Αυτό το γλυκό υπάρχει σε πολλές παραλλαγές, αλλά παραμένει το ίδιο αγαπημένο.
empty alt

Πέννες με pesto από φυστίκι

Μια συνταγή... pesto και έγινε.
empty alt

Κρέμα από κάσιους

Πεντανόστιμη κρέμα από κάσιους που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά πιάτα, σως για σαλάτες, σάλτσα για ζυμαρικά κ.ά.
empty alt

Σάλτσα guakamole

Εξαιρετική σάλτσα για να συνοδεύσετε κόκκινα κρέατα.
Back To Top