Μέτρια   Μερίδες : 6   18.31-21.00  

Με λίγι αλέυρι, φουντούκια, φρουκτόζη, αυγά και αυγά φτιάχνουμε θαύματα. 

Υλικά:

300 γρ. αλεύρι ολικής

100 γρ. αλεύρι σκληρό

50 γρ. γάλα πλήρες

200 γρ. φουντούκια τοσταρισμένα και τριμμένα

100 γρ. φρουκτόζη

3 αυγά

1 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη

120 γρ. μαργαρίνη

1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

1 κ.γ. κανέλα

Οδηγίες:

Λιώνουμε τη μαργαρίνη μαζί με το γάλα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη φρουκτόζη, το γαρίφαλο και την κανέλα μέχρι να γίνουν αλοιφή. Ξεχωριστά χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο πρώτο μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε τα 2 αλεύρια, μία πρέζα αλάτι και το μπέκιν και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους. Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα με τη μαργαρίνη και τα μισά φουντούκια. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά. Μετά την πρώτη ώρα γαρνίρουμε από πάνω με τα φουντούκια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά.

* Προσοχή μην ψήσετε παραπάνω από τους 150 βαθμούς γιατί καίγεται η φρουκτόζη.

empty alt

Crumble από μήλο

Με αυτό το crumble από μήλο και ξηρούς καρπούς θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας. 
empty alt

Σαλάτα με πατάτα baby, κάπαρη και αντσούγιες (ζεστή)

Οι πατάτες παίρνουν το ρόλο της σαλάτας και μαγεύουν.
empty alt

Crostini από λάδι με μους από λάχανο και mozzarella

Φέρτε κοντά το λάχανο και τη μοτσαρέλα και δε θα πιστεύετε τη γεύση.
empty alt

Κεφτεδάκια από άσπρο ψάρι

Το ψάρι μεταμορφώνεται σε ένα ακόμη εύγεστο και λαχταριστό έδεσμα.
empty alt

Lemon curd

Αυτό το γλυκό το χρωστάμε στους Αγγλούς οι οποίοι θεωρούν τα λεμόνια πολύτιμα αφού δεν ευδοκιμούσαν στο νησί τους.
empty alt

Ραγού κρέατος για μακαρόνια

Συνδυασμός χοιρινού και μοσχάρι με μακαρόνια σε γεύση που θα ξαφνιάσει.
empty alt

Γεμιστές ντομάτες με κινόα

Μία εναλλακτική πρόταση για γεμιστές ντομάτες.
empty alt

Αχλάδια με σαφράν

Το αγαπημένο φρούτο μεταμορφώνεται εύκολα σε υπέροχο γλύκισμα.
Back To Top