Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Pesto alla Siciliana

0     

Pesto alla Siciliana

Βαθμός Δυσκολίας
  1
Μερίδες
  8
Ώρα μαγειρέματος
  12:30μμ-3μμ
ΒασιλικόςΚουκουνάριΝτομάταΠαρμεζάναΣκόρδο

Υλικά

1 μικρό μάτσο βασιλικό (τα φύλλα)

½ κιλό ντομάτες καθαρισμένες και κομμένες τετραγωνάκια

150 γρ. ανθότυρο

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

150 γρ. ελαιόλαδο

50 γρ. κουκουνάρια

1 σκελίδα σκόρδο

1 πρέζα αλάτι

Οδηγίες

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο μέσα στο μίξερ και χτυπάμε αρχικά 2 – 3 φορές να ανακατευτούν και στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε πάλι μέχρι να γίνει αλοιφή. Μπορούμε να κρατήσουμε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο για 2 – 3 μέρες.