Μέτρια   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Αυτό το γλυκό υπάρχει σε πολλές παραλλαγές, αλλά παραμένει το ίδιο αγαπημένο.

Υλικά:

130 γρ. ηλιέλαιο

370 γρ. φύλλο κρούστας

90 γρ. ζάχαρη

4 αυγά μέτρια

1 κ. γλυκού μπέκιν πάουντερ

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Αλεύρι και βούτυρο για το ταψί

Για το σιρόπι

Χυμό από ½ λεμόνι

450 γρ. ζάχαρη

300 γρ. νερό

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

1 στικ κανέλα

Οδηγίες:

Για το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το πορτοκάλι και την κανέλα, αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το πορτοκάλι και την κανέλα, κλείνουμε με μία μεμβράνη να κάνει infusion για 10 λεπτά και μετά παγώνουμε σε παγωμένο μπεν μαρί.

Για την πορτοκαλόπιτα: Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας, τα τσαλακώνουμε και τα αφήνουμε στο φούρνο στους 100 βαθμούς μέχρι να αποξηραθούν τελείως, περίπου 30 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, σπάμε τα φύλλα με το χέρι σε μικρότερα κομμάτια και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν, ρίχνουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο και προσθέτουμε το μπέκιν πάουντερ και το ξύσμα από τα πορτοκάλια. Αποσύρουμε το μείγμα από το μίξερ και με μία μαρίζ ρίχνουμε μέσα τα φύλλα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20-23 εκ., βουτυρωμένο και αλευρωμένο και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου  35-40 λεπτά, ώστε όταν βυθίζουμε μέσα το μαχαίρι και να μην είναι υγρό. Βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι ενώ είναι ακόμη ζεστό το γλυκό μας.

empty alt

Σουτζουκάκια με σάλτσα ντομάτας

Το κλασικό πιάτο που υποκύπτουν όλοι.
empty alt

Σέλινο του κηπουρού

Ζυμαρικά σε ένα γευστικό και απολαυστικό πιάτο.
empty alt

Πουτίγκα με φράουλες και γιαούρτι

Βάλτε τις φράουλες στο γιαούρτι ή το... αντίστροφο. 
empty alt

Μανιτάρια πλευρώτους παναρισμένα

Γρήγορη και πανεύκολη συνταγή για τους λάτρεις των μανιταριών.
empty alt

Κοτολέτες α λα μιλανέζε

Βάλτε τη νοστιμιά στο τραπέζι σας με τραγανές και παναρισμένες κοτολέτες.    
empty alt

Σαλάτα με φασόλια και στήθος καπνιστής πάπιας

Μια σαλάτα με τον απρόσμενο συνδυασμό φασολιών και πάπιας.
empty alt

Γαλοπούλα με πορτοκάλι

Αν σας αρέσει το άρωμα πορτοκαλιού στα φαγητά σας, ο συνδυασμός του με τη γαλοπούλα θα σας ενθουσιάσει. 
empty alt

Ταρτάρ από ντομάτα και αβοκάντο

Ρίξτε στο μπολ όλα τα υλικά και αφήστε να σας παρασύρουν στην αμαρτία της γεύσης τους. 
Back To Top