Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Η γεύση της άνοιξης σε ένα ριζότο γεμάτο χρώμα και άρωμα.

Υλικά:

350 γρ. ρύζι

300 γρ. φράουλες λίγο ώριμες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 γρ. βούτυρο

1 ποτήρι λευκό κρασί

100 γρ. κρέμα γάλακτος

18 γαρίδες

1 λίτρο ζωμό ψαριού ή λαχανικών

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Λίγο αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει διάφανο. Ύστερα ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το τοστάρουμε για 3 – 4 λεπτά. Προσθέτουμε 100 γρ. φράουλες, το λευκό κρασί και 10 γαρίδες χοντροκομμένες. Τις υπόλοιπες 8 γαρίδες τις σοτάρουμε ολόκληρες με λίγο λάδι, κονιάκ, αλάτι και πιπέρι και τις κρατάμε στη ζέστη. Σε μία άλλη κατσαρόλα έχουμε βάλει το ζωμό να βράζει και ξεκινάμε να τον ρίχνουμε κουτάλα κουτάλα μέσα στο ρύζι, πάντα σε αρκετή φωτιά. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια. Δύο λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο ρίχνουμε τα υπόλοιπα 200 γρ. φράουλες. Μετά από 20 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και δένουμε με την παρμεζάνα, ρίχνουμε λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε. Το σκεπάζουμε για 2 -3 λεπτά να ξεκουραστεί. Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο, τοποθετούμε 2 γαρίδες ολόκληρες σε κάθε άτομο και 2 – 3 σταγόνες από reduction από βαλσάμικο ξύδι.

empty alt

Πάστα φλώρα με αμύγδαλα

Αλλη μια παραλλαγή του αγαπημένου ιταλικού γλυκού μπορεί να γίνει το επιδόρπιο ενός γεύματος ή απλώς να συνοδεύσει τον καφέ σας.
empty alt

Castellane με λουκάνικα

Το λουκάνικο σε συνδυασμό με τα μανιτάρια δημιουργούν μια διαφορετική γεύση.
empty alt

Κρακεράκια τυριού

Σπιτικά, τραγανά κρακεράκια τυριού, το απόλυτο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας. 
empty alt

Cupcakes με αβοκάντο

Ένα εξωτικό φρούτο στο γλυκό σας.
empty alt

Ορτύκια με μέλι

Ήρθε η ώρα να εκπλήξετε τον εαυτό σας με μια ιδιαίτερη συνταγή.
empty alt

Βινεγκρέτ ντομάτας

Μια συνταγή που μυρίζει Ελλάδα.
empty alt

Χοιρινό με μήλα και σιρόπι σφενδάμου

Ενα μυρωδικό που εκτοξεύει την γεύση του χοιρινού.
empty alt

Μπακαλιάρος με πράσα

Ο μπακαλιάρος πιο νόστιμος από ποτέ!
Back To Top