Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Η γεύση της άνοιξης σε ένα ριζότο γεμάτο χρώμα και άρωμα.

Υλικά:

350 γρ. ρύζι

300 γρ. φράουλες λίγο ώριμες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 γρ. βούτυρο

1 ποτήρι λευκό κρασί

100 γρ. κρέμα γάλακτος

18 γαρίδες

1 λίτρο ζωμό ψαριού ή λαχανικών

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Λίγο αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει διάφανο. Ύστερα ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το τοστάρουμε για 3 – 4 λεπτά. Προσθέτουμε 100 γρ. φράουλες, το λευκό κρασί και 10 γαρίδες χοντροκομμένες. Τις υπόλοιπες 8 γαρίδες τις σοτάρουμε ολόκληρες με λίγο λάδι, κονιάκ, αλάτι και πιπέρι και τις κρατάμε στη ζέστη. Σε μία άλλη κατσαρόλα έχουμε βάλει το ζωμό να βράζει και ξεκινάμε να τον ρίχνουμε κουτάλα κουτάλα μέσα στο ρύζι, πάντα σε αρκετή φωτιά. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια. Δύο λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο ρίχνουμε τα υπόλοιπα 200 γρ. φράουλες. Μετά από 20 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και δένουμε με την παρμεζάνα, ρίχνουμε λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε. Το σκεπάζουμε για 2 -3 λεπτά να ξεκουραστεί. Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο, τοποθετούμε 2 γαρίδες ολόκληρες σε κάθε άτομο και 2 – 3 σταγόνες από reduction από βαλσάμικο ξύδι.

empty alt

Λαχανοκροκέτες

Υγιεινή πρόταση για ένα εύγεστο ορεκτικό.
empty alt

Φιλέτο από μπακαλιάρο με φινόκιο, ελιές και δεντρολίβανο

Γίνεται μπακαλιάρος με... καφέ espresso; Γίνεται και είναι νοστιμότατο.
empty alt

Κοτόσουπα με καλαμπόκι

Μία νόστιμη και πιο γκουρμέ εκδοχή για εκείνους που λατρεύουν τις σούπες.
empty alt

Κρεμμυδοκροκέτες

Ένας πεντανόστιμος μεζές για όλες τις ώρες, κάντε παραλλαγές προσθέτοντας τυρί τριμμένο στη γέμιση ή άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας. 
empty alt

Σαλάτα με μπέικον και μήλα

Το μπέικον θα δώσει ένα ακόμη λόγο για να υποκύψει κανείς σε αυτή τη σαλάτα.
empty alt

Σούπα βελουτέ από κουνουπίδι

Γευστική και πρωτότυπη λύση για το κουνουπίδι που θα σας δώσει ένα διαφορετικό πιάτο.
empty alt

Τυλιχτάρια με χοιρινό

Μια πρωτότυπη πρόταση για δείπνο με χοιρινά φιλέτα στο φούρνο.
empty alt

Γκρατέν από πατάτες παντσέτα και τυρί μετσοβόνε

Σερβίρεται ζεστό, φτιάχνεται εύκολα και η γεύση του διαρκεί μέχρι το επόμενο πιάτο.

Back To Top