Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Τα πιο γευστιά "λουλούδια" στο πιάτο σας με το πάντα  αγαπημένο ριζότο.

Υλικά:

400 γρ. ρύζι

5 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες

20 – 25 λουλούδια

50 γρ. ελαιόλαδο και 100 γρ. για να τηγανίσουμε τα κολοκυθάκια

1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο

½ ποτήρι λευκό κρασί

150 γ. παρμεζάνα τριμμένη

100 γρ. τυρί φιλαδέλφια

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα φαρδύ τηγάνι, τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κρατάμε στη ζέστη. Παίρνουμε τα λουλούδια και τα βάζουμε στο ίδιο τηγάνι, προσθέτοντας το σκόρδο και σκεπάζουμε για 2 – 3 λεπτά έως ότου να μαραθούν. Ξεσκεπάζουμε, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να πιουν το νερό (5 λεπτά περίπου). Σε ένα άλλο τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε πολύ καλά. Ύστερα ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το τοστάρουμε για 3 – 4 λεπτά. Ρίχνουμε τα μισά λουλούδια, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Σε μία κατσαρόλα έχουμε βάλει το ζωμό να βράζει και ξεκινάμε να τον ρίχνουμε κουτάλα κουτάλα μέσα στο ρύζι, πάντα σε αρκετή φωτιά. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια. Αφού έχουμε ρίξει όλο το ζωμό, ελέγχουμε τη γεύση για αλάτι και πιπέρι. Λίγα λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο, ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα υπόλοιπα λουλούδια. Μετά από 20 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τελειώνουμε, δένοντας με την παρμεζάνα και το φιλαδέλφια. Το σκεπάζουμε για 2 - 3 λεπτά να ξεκουραστεί και το σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

empty alt

Κρακεράκια τυριού

Σπιτικά, τραγανά κρακεράκια τυριού, το απόλυτο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας. 
empty alt

Ριζότο του ψαρά

Θαλασσινή αύρα σε ένα πιάτο που θα σας ανταμείψει με την γεύση του.
empty alt

Χοιρινό καρέ με σως πορτοκάλι

Το χοιρινό ποτέ δεν ήταν πιο εκλεκτό ανάμεσα σε φέτες πορτοκαλιού, σβησμένα με κρασί.
empty alt

Αρνί με σάλτσα από σκόρδο

Αποτελεί από τις πρώτες επιλογές για τα γιορτινά σας τραπέζια και όχι άδικα. 
empty alt

Λαζάνια με μπεσαμέλ

Σε αυτά τα λαζάνια κανείς δεν μπορεί ν΄αντισταθεί και φυσικά γίνονται εύκολα και... εξαφανίζονται εξίσου εύκολα.
empty alt

Σουφλέ πατάτας με άρωμα ανατολής

Συνδυάζονται άψογα ο παστουρμάς με την πατάτα, το μοσχοκάρυδο και τα μαλακά τυριά. 
empty alt

Ντρέσινγκ με γιαούρτι

Ένα υπέροχο και εξαιρετικά δροσερό ντρέσινγκ γιαουρτιού ιδανικό να συνοδεύσετε σαλάτες ή ψάρι στον ατμό.
empty alt

Κοτόπουλο με σκόρδο

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της Ισπανικής κουζίνας.
Back To Top