Μέτρια   Μερίδες : 2   18.31-21.00  

Γεύση μεθυστική και ξεχωριστή σε ένα ριζότο που τολμά να συνδυάσει τη σαμπάνια με το σολομό.

Υλικά:

300 γρ. ρύζι

130 γρ. βούτυρο (80 γρ. στην αρχή και 50 γρ. για το δέσιμο)

1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών

1 εσαλότ ψιλοκομμένο

½ λίτρο σαμπάνια

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

150 γρ. σολομό καπνιστό κομμένο σε λωρίδες

Αλάτι

Οδηγίες:

Σε ένα φαρδύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το εσαλότ και τσιγαρίζουμε. Ύστερα ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το τοστάρουμε για 3 – 4 λεπτά. Σβήνουμε με τη μισή σαμπάνια (την υπόλοιπη την κρατάμε στο ψυγείο). Ανακατεύουμε καλά μέχρι να εξατμιστεί και ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Σε μία κατσαρόλα έχουμε βάλει το ζωμό να βράζει και ξεκινάμε να τον ρίχνουμε κουτάλα κουτάλα μέσα στο ρύζι, πάντα σε αρκετή φωτιά. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια. Πέντε λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο, ρίχνουμε το σολομό. Μετά από 20 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και δένουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα. Το σκεπάζουμε για 2 -3 λεπτά να ξεκουραστεί και το σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω λίγη παγωμένη σαμπάνια.

Jean-Michel Jarre: Η «σπουδαγμένη» και σωστή dance μουσική.

empty alt

Βινεγκρέτ ντομάτας

Μια συνταγή που μυρίζει Ελλάδα.
empty alt

Πιροσκί

Παραδοσιακά ποντιακά πιροσκί, τέλεια στη γεύση, φανταστικά στην εμφάνιση.
empty alt

Μπράουνις με καρύδια

Τραγανό απ’έξω και υγρό από μέσα. Εύκολο και οικονομικό γλυκό που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
empty alt

Προφιτερόλ

Κλασική ιταλική πρόταση για γλυκό που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς.
empty alt

Fettuccine Alfredo

Το όνομά της το χρωστάει στο διάσημο Ιταλό μάγειρα Alfredo di Lello που δημιούργησε την γνωστή σάλτα το 1920.
empty alt

Κέικ με τζίντζερ

Για τους λάτρεις του τζίντζερ ένα ιδιαίτερο κέικ με δροσιστική γεύση για όλες τις ώρες.
empty alt

Σαλάτα με κάστανα, τυρί (Ελληνικό) και μανιτάρια

Τα δώρα της χειμωνιάτικης φύσης σε ένα πιάτο.
empty alt

Χοιρινά φιλέτα με σάλτσα

Εξωτικό εντυπωσιακό και γευστικό πιάτο.
Back To Top