Μέτρια   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Ιταλική φινέντσα και ρόκα για τη δροσιά και τη σπιρτάδα της. 

Υλικά:

12 φέτες προσούτο

200 γρ. τυρί ρικότα

150 γρ. ρόκα

2 κλωνάρια μέντα

20 γρ. κουκουνάρια

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. ξίδι μπαλσάμικο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Λιώνουμε τη ρικότα με το πιρούνι, προσθέτουμε τη μέντα ψιλοκομμένη και πιπερώνουμε. Βάζουμε μια κουταλιά ρικότα σε κάθε φέτα προσούτο και τυλίγουμε σε ρολό. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια. Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε τη ρόκα και τη ραντίζουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ με ξίδι και λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και μοιράζουμε στα πιάτα. Τοποθετούμε τα ρολά προσούτο σε μία πιατέλα σε σχήμα αστεριού, σκορπίζουμε από πάνω τα κουκουνάρια και σερβίρουμε.

empty alt

Φωλιές του έρωτα από κανταϊφι με παγωτό καϊμάκι

Η απόλαυση φωλιάζει σε ένα γλυκό με κανταϊφι και παγωτό.
empty alt

Χοιρινό καρέ με σως πορτοκάλι

Το χοιρινό ποτέ δεν ήταν πιο εκλεκτό ανάμεσα σε φέτες πορτοκαλιού, σβησμένα με κρασί.
empty alt

Πέννες με βότκα

Πέννες με βότκα ή Ιταλία-Ρωσία στο ίδιο… τραπέζι!
empty alt

Spaghetti με θαλασσινά

Πανεύκολη μακαρονάδα με άρωμα θάλασσας.
empty alt

Σοκολατένια μους

Εύκολη και γρήγορη σπιτική μους σοκολάτας για ένα τέλειο επιδόρπιο.
empty alt

Καλαμάρια γεμιστά

Καλαμαράκια που συνδυάζονται με αυγό και καταρρίπτουν το μύθο περί …ασυμβατότητας.
empty alt

Κέικ μαρέγκα με αχλάδια και αμύγδαλα

Ενα κέικ διαφορετικό αλλά απολύτως γευστικό για τον καφέ ή το πρωινό.
empty alt

Πιπεριές γεμιστές με κους κους

Αν βαρεθήκατε τα κλασικά γεμιστά δοκιμάστε πιπεριές γεμιστές με κους κους. Μία light και πεντανόστιμη πρόταση για φαγητό.
Back To Top