Εύκολη   Μερίδες : 8   10.01-12.30  

Αγαπημένο γλυκό για όλες τις ώρες της ημέρας.

Υλικά:

1 ποτήρι νερού ρύζι γλασέ

1 λίτρο γάλα

1 ½ λίτρο νερό

100 γρ. βούτυρο φρέσκο

70 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια

Κανέλα

Οδηγίες:

Βράζουμε το ρύζι μέχρι να πιει το νερό του. Ρίχνουμε ύστερα το γάλα, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα προσέχοντας να μην αρπάξει στον πάτο το γάλα. Μόλις ξεκινήσει να πήζει και να γίνεται κρέμα ρίχνουμε τη βανίλια και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις πήξει και γίνει σαν κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε μπολάκια. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

 

empty alt

Πέννες με καρύδια

Πασπαλίστε τις πέννες με παρμεζάνα και αφήστε τα υπόλοιπα να εξελιχθούν μόνα τους. 
empty alt

Γκουρμέ σουβλάκια

Η πιο φάνκι εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού εδέσματος.
empty alt

Μανιταρόσουπα

Μανιταρόσουπα από τον Έκτορα Μποτρίνι. Απολαυστική και χορταστική σούπα μανιταριών.
empty alt

Μους σελινόριζας

Σελινόριζα με κρέμα γάλακτος και μοσχοκάρυδο στο μίξερ.
empty alt

Τζατζίκι

Για τους λάτρεις των παραδοσιακών και έντονων γεύσεων.
empty alt

Μπαρμπούνι alla nizzarda

Η ιταλική πρόταση για το αγαπημένο ψάρι.
empty alt

Πανφόρτε σοκολάτας

Αγαπημένο ιταλικό κέικ με ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα. 
empty alt

Μπουκίτσες από κοτόπουλο με βότκα

Μία συνταγή για αρωματικό κοτόπουλο με λαχταριστή γεύση.
Back To Top