Εύκολη   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Τα δώρα της χειμωνιάτικης φύσης σε ένα πιάτο.

Υλικά:

300 γρ. σαλάτα πράσινη ανάμεικτη (ρόκα, μάσα, λόλο ρόσο, τροκαντέρο, φριζέ)

300 γρ. μανιτάρια champignon deParis

100 γρ. τυρί ελληνικό

20 κάστανα ψημένα

1 μήλο κίτρινο

100 γρ. καρυδόψιχα

1 κ.σ. από μαϊντανό, σχοινόπρασο και μέντα ψιλοκομμένα

5 κ.σ. ελαιόλαδο

20 γρ. βούτυρο

χυμό από 1 λεμόνι

2 κ.σ. ξύδι

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Παίρνουμε το μήλο και το κόβουμε σε κυβάκια μαζί με τη φλοίδα περνώντας το με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη σαλάτα, το μήλο, τα μυρωδικά (μαϊντανό, σχοινόπρασο, μέντα), το τυρί και τα καρύδια και ανακατεύουμε. Παίρνουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε σε μικρές φέτες και τα σοτάρουμε με το βούτυρο σε ένα τηγάνι μαζί με τα κάστανα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι τα μανιτάρια να πιουν τα υγρά τους. Βάζουμε στη σαλάτα μας ελαιόλαδο και ξύδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα κάστανα.

empty alt

Φαχίτας

Διάσημο ισπανικό πιάτο που πήρε τη θέση της στις κουζίνες του κόσμου.
empty alt

Μπουκίτσες από κοτόπουλο με βότκα

Μία συνταγή για αρωματικό κοτόπουλο με λαχταριστή γεύση.
empty alt

Χοιρινό στρογκανόφ με βότανα

Η κουζίνα και αργότερα ο ουρανίσκος πλημμυρίζουν με γεύσεις. 
empty alt

Carpaccio κρέατος

Απαιτεί χρόνο και καλή προετοιμασία αυτό το πιάτο, αλλά θα έχετε για πολύ καιρό στο ψυγείο σας μια διαφορετική πρόταση.
empty alt

Μπουτάκια κοτόπουλο με σκόρδο και λεμόνι

Αρωματικό εύγεστο πιάτο που πρωταγωνιστεί το κορόπουλο.
empty alt

Πέννες Pulcinella

Πέννες με απλά υλικά αλλά έξυπνα συνδυασμένα μπορούν να ξαφνιάσουν τον ουρανίσκο σας.
empty alt

Σάλτσα guakamole

Εξαιρετική σάλτσα για να συνοδεύσετε κόκκινα κρέατα.
empty alt

Μπακαλιάρος με κρασί

Το αγαπημένο ψάρι σε μια ακόμη γευστική πρόταση.
Back To Top