Εύκολη   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Τα φρούτα δίνουν χρώμα και διαφορετική γεύση στην σαλάτα σας.

Υλικά:

1 μαρούλι

12 δαμάσκηνα μαλακά (κομμένα στα τέσσερα)

2 μήλα πράσινα

2 κ.σ. μέλι

4 κ.σ. χυμό λεμόνι

6 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. λιναρόσπορο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Πλένουμε το μαρούλι και το κόβουμε με το χέρι. Πλένουμε και τα μήλα και τα κόβουμε σε φέτες μαζί με τη φλοίδα περνώντας τα με λίγο από το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το μέλι, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα τα δαμάσκηνα και τα αφήνουμε για 15 λεπτά να μαριναριστούν. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μαρούλι, τα μήλα, τα δαμάσκηνα, το λιναρόσπορο και ρίχνουμε από πάνω τη μαρινάτα.

empty alt

Τηγανιά κρασάτη

Η παραδοσιακή τηγανιά για τους μερακλήδες της γνήσιας γεύσης.
empty alt

Πιροσκί

Παραδοσιακά ποντιακά πιροσκί, τέλεια στη γεύση, φανταστικά στην εμφάνιση.
empty alt

Βελουτέ από ρεβίθια με γαρίδες και πράσα

Μία πρωτότυπη σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε.
empty alt

Γαρίδες καυτερές

Ότι καλύτερο έχει να μας δώσει η θάλασσα, ανακατεμένο με πεπεροτσίνο για έξτρα γεύση.
empty alt

Καλαμαράτα από θυμάρι με κρέμα από κουνουπίδι

Ανακατέψτε ποικίλες γεύσεις μαζί, όπως κουνουπίδι και σελινόριζα, μαζί με ζυμαρικά.
empty alt

Ρυζοκροκέτες

Συνοδεύστε το κρέας ή το κοτόπουλο με τραγανές ρυζοκροκέτες για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα. 
empty alt

Φωλιές στο φούρνο με γλώσσα και αγκινάρα

Η απογείωση ενός ταπεινού ψαριού με την σωστή συνταγή.
empty alt

Σαλάτα με σπανάκι και παντζάρια

Υπέροχη και ξεχωριστή σαλάτα σε γεύση αλλά και σε εμφάνιση

Back To Top