Μέτρια   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Ζυμαρικά σε ένα γευστικό και απολαυστικό πιάτο.

Υλικά:

360 γρ. Barilla Penne Rigate

1 μελιτζάνα

1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης

1 πιπεριά πράσινη

1 πιπεριά κίτρινη

2 μεσαία κολοκύθια

2 μέτρια καρότα

1 πράσο

200 γρ. τοματίνια κομμένα στη μέση

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

1 πεπεροντσίνο

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Φρέσκα φύλλα βασιλικού

100 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Παίρνουμε τη μελιτζάνα, την κόβουμε σε τετραγωνάκια, την αλατίζουμε και την ξεπλένουμε. Στη συνέχεια παίρνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά (τις πιπεριές, τα κολοκύθια, τα καρότα και το πράσο) και τα κόβουμε julien. Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά όλα τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τα βάζουμε στην άκρη και σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το μαϊντανό, το πεπεροντσίνο και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ντοματίνια και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ύστερα βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα 2 μείγματα μαζί και ανακατεύουμε καλά. Σε μία άλλη κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Προσθέτουμε το βασιλικό και ανακατεύουμε καλά να δέσουν όλα μαζί. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

empty alt

Ρύζι με θαλασσινά

Γαρίδες, μύδια, καραβίδες, αστακός πάνω και γύρω από σπυρωτό ρύζι. 
empty alt

Pasta με σάλτσα ωμή (crudaiola)

Ταπεινά υλικά σε ένα γευστικό υπέροχο συνδυασμό.
empty alt

Σούπα βελουτέ από κουνουπίδι

Γευστική και πρωτότυπη λύση για το κουνουπίδι που θα σας δώσει ένα διαφορετικό πιάτο.
empty alt

Αχλάδια με σαφράν

Το αγαπημένο φρούτο μεταμορφώνεται εύκολα σε υπέροχο γλύκισμα.
empty alt

Λαιμός χοιρινός στην κατσαρόλα με κανέλα

Η κανέλα δίνει το άρωμά της στο χοιρινό και απογειώνεται η γεύση του.
empty alt

Crostini από λάδι με μους από λάχανο και mozzarella

Φέρτε κοντά το λάχανο και τη μοτσαρέλα και δε θα πιστεύετε τη γεύση.
empty alt

Μανιταρόσουπα

Μανιταρόσουπα από τον Έκτορα Μποτρίνι. Απολαυστική και χορταστική σούπα μανιταριών.
empty alt

Σαρδέλες με λευκό κρασί

Έχω μια σαρδέλα, την καθαρίζω και τη ψήνω με λευκό κρασί!
Back To Top