Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Σοκολατένια μους

0     

Σοκολατένια μους

Βαθμός Δυσκολίας
  2
Μερίδες
  4
Ώρα μαγειρέματος
  9μμ-5πμ
ΖελατίνηΚρέμα γάλακτοςΣοκολάτα

Υλικά

120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένες σε κομμάτια

120 γρ. σοκολάτα γάλακτος κομμένες σε κομμάτια

250 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί

100 γρ. γάλα πλήρες

2 φύλλα ζελατίνης

Οδηγίες

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και βάζουμε μέσα τα φύλλα ζελατίνας. Ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και πριν ανέβει πολύ η θερμοκρασία, ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια από τις δύο σοκολάτες και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, προθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά ώστε να μη χαθεί ο όγκος. Ρίχνουμε την κρέμα στα φορμάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά για 3-4 ώρες ώστε να πήξει καλά. Γαρνίρουμε αν θέλουμε με λίγη σαντιγί.