Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι με αυτό το λαχανικό θα υποκύψουν σε αυτή την γεύση.

Υλικά:

350 γρ. τόνο σε νερό

8 φέτες ψωμί

4 κ.σ. μαγιονέζα

6 φουντίτσες μπρόκολο

1 πιπεριά πράσινη κομμένη

3 κ.σ. σέλινο ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 αυγά

200 γρ. γάλα πλήρες

150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

Αλάτι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ζεματίζουμε το μπρόκολο για περίπου 10 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει και να στραγγίξει καλά. Κόβουμε τις μισές φέτες ψωμιού σε κυβάκια και τις τοποθετούμε στον πάτο ενός πυρέξ. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τον τόνο, αφού τον έχουμε σουρώσει καλά, μαζί με το μπρόκολο, το κρεμμύδι, τη μαγιονέζα, την πιπεριά, το σέλινο και το αλάτι. Απλώνουμε το μείγμα επάνω στα κυβάκια ψωμιού. Τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού τις τρίβουμε στο μπλέντερ και τις απλώνουμε από πάνω. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το γάλα. Περιχύνουμε πάνω από το τριμμένο ψωμί ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια. Καλύπτουμε το πυρέξ με μεμβράνη και κρατάμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Βγάζουμε την επόμενη μέρα το ταψί για 45 λεπτά περίπου εκτός ψυγείου και ψήνουμε ύστερα σε προθερμασμένο αέρα στους 170° για 20 λεπτά. Ύστερα αφαιρούμε τη μεμβράνη και ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά. Τέλος βγάζουμε ξανά, πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και την πάπρικα και ξαναβάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά ακόμη. Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε λίγο να σταθεί, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

empty alt

Πέννες με καρύδια

Πασπαλίστε τις πέννες με παρμεζάνα και αφήστε τα υπόλοιπα να εξελιχθούν μόνα τους. 
empty alt

Γκουρμέ σουβλάκια

Η πιο φάνκι εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού εδέσματος.
empty alt

Μανιταρόσουπα

Μανιταρόσουπα από τον Έκτορα Μποτρίνι. Απολαυστική και χορταστική σούπα μανιταριών.
empty alt

Μους σελινόριζας

Σελινόριζα με κρέμα γάλακτος και μοσχοκάρυδο στο μίξερ.
empty alt

Τζατζίκι

Για τους λάτρεις των παραδοσιακών και έντονων γεύσεων.
empty alt

Μπαρμπούνι alla nizzarda

Η ιταλική πρόταση για το αγαπημένο ψάρι.
empty alt

Πανφόρτε σοκολάτας

Αγαπημένο ιταλικό κέικ με ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα. 
empty alt

Μπουκίτσες από κοτόπουλο με βότκα

Μία συνταγή για αρωματικό κοτόπουλο με λαχταριστή γεύση.
Back To Top