Μέτρια   Μερίδες : 3    

Το ιδιαίτερο ζυμαρικό σε πλούσια γεύση απο σολoμο.

Υλικά

300 γρ. Spaghetti

200 γρ. σολομό καπνιστό

100 γρ. κρέμα γάλακτος

200 γρ. ζωμό λαχανικών

1 εσαλότ ψιλοκομμένο

20 γρ. βούτυρο

80 γρ. λευκό κρασί

1 σφηνάκι βότκα

ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κ.σ. σχοινόπρασο

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το εσαλότ και τσιγαρίζουμε μέχρι να γίνει διάφανο. Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε το ζωμό και την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να ρεντουΐρει (να πιει σχεδόν όλα τα υγρά του) και ρίχνουμε μέσα το σολομό. Αφήνουμε ώσπου να ζεσταθεί. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα Spaghetti, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ξεκινάμε να σοτάρουμε ρίχνοντας το σφηνάκι βότκα. Τελειώνουμε σοτάροντας με το ξύσμα λεμονιού και το σχοινόπρασο.

empty alt

Ραμεκίν με λαχανικά

Εξαιρετική επιλογή για το φθινόπωρο να φάτε κάτι ζεστό.
empty alt

Μικρές πίτσες με λουκάνικα και πατάτα

Απερίγραπτα τραγανά πιτσάκια με μοτσαρέλα και πατάτα. Μπορείτε αν θέλετε να δοκιμάσετε συνδυασμό και άλλων υλικών της αρεσκείας σας.
empty alt

Τονοσαλάτα

Τονοσαλάτα: γρήγορη αλλά νόστιμη σαλάτα για το τραπέζι σας.
empty alt

Ριζότο με σόγια

Το ρύζι κάνει την ανατροπή και συνδυάζεται αρμονικά με τη σόγια.
empty alt

Σουφλέ με τόνο και μπρόκολο

Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι με αυτό το λαχανικό θα υποκύψουν σε αυτή την γεύση.
empty alt

Τυροκροκέτες

Η απόλυτα γευστική "συνάντηση" των αγαπημένων τυριών.
empty alt

Rigatoni με χταπόδι

Πέννες με χταπόδι, γευστικό και υπέροχα αρωματισμένο από το λευκό κρασί.
empty alt

Μηλόπιτα

Μια μηλόπιτα την ημέρα, το γιατρό της... πείνας κάνει πέρα.

Back To Top