Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Σπαγγέτι με γαρίδες και pesto

0     

Σπαγγέτι με γαρίδες και pesto

Βαθμός Δυσκολίας
  2
Μερίδες
  3
Ώρα μαγειρέματος
  3μμ-6:30μμ
ΒασιλικόςΓαρίδεςΖυμαρικάΚουκουνάριΠεκορίνο

Υλικά

380 γρ. σπαγγέτι

300 γρ. γαρίδες καθαρισμένες

150 γρ. pesto

1 πεπεροντσίνο τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο

φρέσκο βασιλικό

100 γρ. πεκορίνο

50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο

50 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το πεπεροντσίνο και τα τσιγαρίζουμε για λίγο. Προσθέτουμε τις γαρίδες, λίγο αλάτι και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια al dente, τα σουρώνουμε, κρατώντας λίγο από το νερό που έχουν βράσει και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τις γαρίδες. Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το pesto μαζί με λίγο νερό από αυτό που έχουμε κρατήσει. Προσθέτουμε το φρέσκο βασιλικό και το πεκορίνο. Ανακατεύουμε καλά έως ότου δέσει και σερβίρουμε, γαρνίροντας με τα κουκουνάρια