Μέτρια   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Βακαλάος με ιταλικό αέρα και φυσικά φίνα γεύση.

Υλικά:

600 γρ. βακαλάος ξαρμυρισμένος

5-6 ώριμες ντομάτες

1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο

1 καρότο σε κομματάκια

1 μικρό κρεμμύδι σε κομματάκια

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

5 πατάτες σε κύβους

Λίγο μαϊντανό

Λίγο βασιλικό

3 κ.σ. κουκουνάρι

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Τεμαχίζουμε το βακαλάο σε κανονικές μερίδες. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το καρότο, το σέλινο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα κομμάτια του βακαλάου και τα σοτάρουμε ελαφρά. Συμπληρώνουμε με τις ντομάτες, το ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι. Κατόπιν σιγοβράζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια βάζουμε τα κομματάκια από τις πατάτες επάνω στο βακαλάο και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά περίπου. Τελειώνουμε το πιάτο, πασπαλίζοντας με αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, βασιλικό και κουκουνάρι.

empty alt

Παστίτσιο με κοτόπουλο

Ελαφρύ και αλλιώτικο παστίτσιο με κοτόπουλο.
empty alt

Σπαγγέτι all’ Amatriciana

Τα μακαρόνια με την ακαταμάχητη γεύση απλών αλλά λαχταριστών υλικών.
empty alt

Λαζάνια al pesto

Ενα γευστικό πιάτο που κλέβει πάντα την παράσταση.
empty alt

Πύργος από φέτες ψωμί με γαύρο και σάλτσα από ντομάτα

Ο ταπεινός γαύρος σε μια βασιλική εκδοχή.
empty alt

Κοτόπουλο με λεμόνι

Κοτόπουλο λεμονάτο, όλοι το αγαπάμε. Μία συνταγή από την Ιταλία.
empty alt

Πίτσα μαργαρίτα

Η πιο διάσημη πίτσα με τα πιο απλά υλικά και τους αναρίθμητους θαυμαστές.
empty alt

Μπουγάτσα

Πανεύκολη συνταγή για σπιτική μπουγάτσα με λαχταριστή κρέμα. 
empty alt

Brownie με μαύρα φασόλια και σοκολάτα

Κι όμως τα μαύρα φασόλια τρώγονται και αλλιώς.

Back To Top