Μέτρια   Μερίδες : 4   10.01-12.30  

Το μπρόκολο σούπα για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα.

Υλικά:

450 γρ. μπρόκολο κομμένο σε κομμάτια

1 πράσο λεπτοκομμένο

400 γρ. πατάτες κομμένες τετραγωνάκια

30 γρ. βούτυρο

700 γρ. ζωμό λαχανικών

2 κλωνάρια θυμάρι

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το πράσο, τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά, να μην πάρει χρώμα, προσθέτουμε το μπρόκολο και τις πατάτες και τα τσιγαρίζουμε για λίγο να πάρουν γεύση. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα το ζωμό και το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 30-35 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε τη σούπα με ένα bimer. Κρατάμε ξεχωριστά στην άκρη ένα κομμάτι μπρόκολο για το γαρνίρισμα. Σερβίρουμε με κρουτόν και λίγο ελαιόλαδο.

empty alt

Φρουτοσαλάτα με γιαούρτι

Μια βόλτα από το μανάβη και φρέσκα φρούτα κατευθείαν στο πιάτο σας.
empty alt

Χτένια γκρατινέ

Ιδιαίτερο ορεκτικό για το τραπέζι, σε μια πολύ ξεχωριστή εκδοχή.
empty alt

Μπακαλιάρος με ελιές και ντομάτα

Ένα πιάτο με χαμηλά λιπαρά αλλά πλούσια γεύση.
empty alt

Κοτόπουλο γεμιστό στο φούρνο

Ένα λαχταριστό πιάτο που θα σας ανοίξει την όρεξη!
empty alt

Cupcakes με αβοκάντο

Ένα εξωτικό φρούτο στο γλυκό σας.
empty alt

Κέικ με μανταρίνια

Αρωματικό κέικ, τέλειο για το πρωινό σας.
empty alt

Κρέμα από σοκολάτα

Κρέμα από σοκολάτα και αμύγδαλο που μπορεί να συνοδεύσει όλες τις ώρες.
empty alt

Παπαρδέλες με μανιτάρια και ροκφόρ

Παπαρδέλες με ανεπάντεχο συνδυασμό υλικών όπως τα μανιτάρια, το ροκφόρ και τα φυστίκια αιγίνης.
Back To Top