Μέτρια   Μερίδες : 4   10.01-12.30  

Το μπρόκολο σούπα για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα.

Υλικά:

450 γρ. μπρόκολο κομμένο σε κομμάτια

1 πράσο λεπτοκομμένο

400 γρ. πατάτες κομμένες τετραγωνάκια

30 γρ. βούτυρο

700 γρ. ζωμό λαχανικών

2 κλωνάρια θυμάρι

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το πράσο, τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά, να μην πάρει χρώμα, προσθέτουμε το μπρόκολο και τις πατάτες και τα τσιγαρίζουμε για λίγο να πάρουν γεύση. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα το ζωμό και το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 30-35 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε τη σούπα με ένα bimer. Κρατάμε ξεχωριστά στην άκρη ένα κομμάτι μπρόκολο για το γαρνίρισμα. Σερβίρουμε με κρουτόν και λίγο ελαιόλαδο.

empty alt

Μπισκότα από μαύρη ζάχαρη

Συνδυάστε τα αγνά υλικά, με την τραγανή απόλαυτη των μπισκοτιών.
empty alt

Chicken pie

Κλείστε το νοστιμότατο κοτόπουλο μέσα σε δυο φύλλα κουρού.
empty alt

Ταρτάρ από αβοκάντο, παντζάρι και πατάτες

Πατάτες, σχοινόπρασο, παντζάρι, αβοκάντο... Ετερόκλιτες γεύσεις σε μια. 
empty alt

Brownie με μαύρα φασόλια και σοκολάτα

Κι όμως τα μαύρα φασόλια τρώγονται και αλλιώς.
empty alt

«Sexy» κοτόπουλο

Ποτέ το κοτόπουλο δε σκανδάλιζε τόσο σε γεύση! 
empty alt

Γαλοπούλα με πορτοκάλι

Αν σας αρέσει το άρωμα πορτοκαλιού στα φαγητά σας, ο συνδυασμός του με τη γαλοπούλα θα σας ενθουσιάσει. 
empty alt

Μακαρόνια με άρωμα από θάλασσα

Αρωματική μακαρονάδα με γαύρο και αυγοτάραχο.
empty alt

Μακαρόνια κρύα με τόνο και κολοκύθια

Τα φιογκάκια ντύνουν με επίσημο τρόπο το πιάτο με τα κολοκυθάκια και τις ελιές. 
Back To Top