Εύκολη   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Νόστιμη πρόταση για ένα διαφορετικό και απλό πιάτο.

Υλικά

400 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια

3 κ.σ. ελαιόλαδο

500 γρ. βίδες

2 κ.σ. βούτυρο

4 κ.σ. χυμό λεμονιού

4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

¼ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

700 γρ. μέτριες γαρίδες καθαρισμένες

½ κ.γ. αλάτι

Λίγο πιπέρι

3 κ.σ. τρίμματα από σκορδόψωμο

 

Οδηγίες

Βράζουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου για 3-4 λεπτά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, κρατάμε το νερό και τα αδειάζουμε σε άλλη κατσαρόλα. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο νερό που έβρασε το μπρόκολο και τα βράζουμε al dente. Σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα. Τα ανακατεύουμε με το βούτυρο, 2 κουταλιές από το χυμό λεμονιού και τη σκόνη του σκόρδου. Τα διατηρούμε ζεστά. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το μπρόκολο σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε το σκόρδο και τις γαρίδες. Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά ή ώσπου οι γαρίδες να γίνουν ροζ. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Πασπαλίζουμε με τα τρίμματα του σκορδόψωμου και ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά. Σερβίρουμε αμέσως.

empty alt

Πίτα με φακές και μανιτάρια porcini

Πρωτότυπη συνταγή που θα σας δώσει ενέργεια αλλά και πολλά θρεπτικά συστατικά!
empty alt

Λαβράκια με άγρια μανιτάρια

Αν ψάχνετε να βγάλετε λαβράκι, αυτή η συνταγή είναι για εσάς! 
empty alt

Σούπα Γιαπωνέζικη

Επιλέξτε μία γιαπωνέζικη σούπα για ένα ελαφρύ γεύμα.
empty alt

Ριζότο του ψαρά

Θαλασσινή αύρα σε ένα πιάτο που θα σας ανταμείψει με την γεύση του.
empty alt

Λουκάνικα με κρασί και μήλα

Ξεχωριστός συνδυασμός μήλου και λουκάνικου
empty alt

Βακαλάος από την Ιταλία

Βακαλάος με ιταλικό αέρα και φυσικά φίνα γεύση.
empty alt

Σάλτσα κοκτέιλ

Χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε ψάρι, γαρίδες και αστακό.
empty alt

Αρνί με λευκό κρασί

Κλασικό και αγαπημένο γιορτινό πιάτο.
Back To Top