Εύκολη   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Νόστιμη πρόταση για ένα διαφορετικό και απλό πιάτο.

Υλικά

400 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια

3 κ.σ. ελαιόλαδο

500 γρ. βίδες

2 κ.σ. βούτυρο

4 κ.σ. χυμό λεμονιού

4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

¼ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

700 γρ. μέτριες γαρίδες καθαρισμένες

½ κ.γ. αλάτι

Λίγο πιπέρι

3 κ.σ. τρίμματα από σκορδόψωμο

 

Οδηγίες

Βράζουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου για 3-4 λεπτά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, κρατάμε το νερό και τα αδειάζουμε σε άλλη κατσαρόλα. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο νερό που έβρασε το μπρόκολο και τα βράζουμε al dente. Σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα. Τα ανακατεύουμε με το βούτυρο, 2 κουταλιές από το χυμό λεμονιού και τη σκόνη του σκόρδου. Τα διατηρούμε ζεστά. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το μπρόκολο σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε το σκόρδο και τις γαρίδες. Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά ή ώσπου οι γαρίδες να γίνουν ροζ. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Πασπαλίζουμε με τα τρίμματα του σκορδόψωμου και ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά. Σερβίρουμε αμέσως.

empty alt

Κεφτεδάκια από άσπρο ψάρι

Το ψάρι μεταμορφώνεται σε ένα ακόμη εύγεστο και λαχταριστό έδεσμα.
empty alt

Σολομός με σάλτσα από βασιλικό και μέλι

Μια φίνα και ιδιαίτερη πρόταση για το αγαπημένο ψάρι.
empty alt

Pasta με pesto vegan

Ένα εύκολο και γρήγορο pesto για να συνοδεύσετε τα ζυμαρικά σας.
empty alt

Κουνέλι με μπύρα

Το κουνέλι μεθάει με μπύρα, θυμάρι και βασιλικό. 
empty alt

Γεμιστές ντομάτες με κινόα

Μία εναλλακτική πρόταση για γεμιστές ντομάτες.
empty alt

Σαλάτα με φασόλια και στήθος καπνιστής πάπιας

Μια σαλάτα με τον απρόσμενο συνδυασμό φασολιών και πάπιας.
empty alt

Κεφτεδάκια από ξιφία

Πρωτότυπα κεφτεδάκια.
empty alt

Ζυμαρικά με την "μαγεία" της μαύρης τρούφας και την πλούσια γεύσης της παρμεζάνας.

Ζυμαρικά με την "μαγεία" της μαύρης τρούφας και την πλούσια γεύσης της παρμεζάνας.
Back To Top