Εύκολη   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Νόστιμη πρόταση για ένα διαφορετικό και απλό πιάτο.

Υλικά

400 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια

3 κ.σ. ελαιόλαδο

500 γρ. βίδες

2 κ.σ. βούτυρο

4 κ.σ. χυμό λεμονιού

4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

¼ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

700 γρ. μέτριες γαρίδες καθαρισμένες

½ κ.γ. αλάτι

Λίγο πιπέρι

3 κ.σ. τρίμματα από σκορδόψωμο

 

Οδηγίες

Βράζουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου για 3-4 λεπτά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, κρατάμε το νερό και τα αδειάζουμε σε άλλη κατσαρόλα. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο νερό που έβρασε το μπρόκολο και τα βράζουμε al dente. Σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα. Τα ανακατεύουμε με το βούτυρο, 2 κουταλιές από το χυμό λεμονιού και τη σκόνη του σκόρδου. Τα διατηρούμε ζεστά. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το μπρόκολο σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε το σκόρδο και τις γαρίδες. Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά ή ώσπου οι γαρίδες να γίνουν ροζ. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Πασπαλίζουμε με τα τρίμματα του σκορδόψωμου και ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά. Σερβίρουμε αμέσως.

empty alt

Μπακαλιάρος με ελιές και ντομάτα

Ένα πιάτο με χαμηλά λιπαρά αλλά πλούσια γεύση.
empty alt

Ψάρια με σταφίδα και βασιλικό

Ποιος είπε ότι η  σταφίδα ταιριάζει μόνο στο κέικ;
empty alt

Μπισκότα με μπαχαρικά

Κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο συνυπάρχουν σε ένα τραγανό σνακ.
empty alt

Τάρτα με κρέμα και φράουλες

Κλασική και αγαπημένη τάρτα με ανάλαφρη κρέμα και λαχταριστές φράουλες.
empty alt

Ροφός φιλέτο με αρωματικά

Πείτε ναι στο ροφό και αφήστε τη γεύση του να σας ξελογιάσει. 
empty alt

Ρύζι με θαλασσινά

Γαρίδες, μύδια, καραβίδες, αστακός πάνω και γύρω από σπυρωτό ρύζι. 
empty alt

Πασχαλινή πίτα με αυγά και αγκινάρες

Φανταστική παραδοσιακή ιταλική πίτα για τις ημέρες του Πάσχα με χειροποίητο τραγανό φύλλο. Μπορείτε να τη σερβίρετε και ζεστή και κρύα.
empty alt

Σαλάτα με φρούτα

Εντυπωσίασε στο γεύμα σου κλείνοντας με μία υπέροχη και ταυτόχρονα θρεπτική σαλάτα με φρούτα.

Back To Top