Ο φούρνος μικροκυμάτων όχι μόνο ξαναζεσταίνει, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μαγειρεύει κιόλας, μικρά, γρήγορα και εύκολα γεύματα.

Ο φούρνος μικροκυμάτων όχι μόνο ξαναζεσταίνει, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μαγειρεύει κιόλας, μικρά, γρήγορα και εύκολα γεύματα. Για του λόγου το αληθές, δες τα παρακάτω φαγητά, που μπορείς να ετοιμάσεις σε χρόνο ρεκόρ στο σπίτι, στη φοιτητική εστία ή στο γραφείο σου.

Ψητή πατάτα. Τρύπησέ τη με πιρούνι σε πολλά σημεία (διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να εκραγεί!) και βάλε τη στο φούρνο μικροκυμάτων για 4-8 λεπτά, γυρίζοντάς τη, στη διάρκεια του μαγειρέματος, για να ψηθεί ομοιόμορφα. Για να καταλάβεις ότι είναι έτοιμη θα πρέπει να μπορείς να τη διαπεράσεις με ένα πιρούνι ή μαχαίρι.

Κέικ σε κούπα. Όχι απλώς δεν χρειάζεσαι φούρνο μικροκυμάτων για να το φτιάξεις, αλλά ούτε καν η συνταγή δεν είναι απαραίτητη. Απλά ανακατεύεις λίγο αλεύρι, κακάο, γάλα και λάδι, προσθέτεις λίγη μαγειρική σόδα (προσέχοντας να μην το παρακάνεις με την ποσότητα, αλλιώς το μείγμα θα βγει πικρό) ή ένα αυγό για να βοηθήσεις το μείγμα να φουσκώσει και ανακατεύεις καλά. Βάζεις στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα λεπτά και ελέγχεις αν έχει γίνει. Γαρνίρεις, ιδανικά, με παγωτό.

Αυγά. Για να φτιάξεις ένα αυγό που θυμίζει τηγανιτό, το βάζεις στο φούρνο μικροκυμάτων σε ένα ρηχό, ελαφρώς λαδωμένο πιάτο. Αν θέλεις να το κάνεις σκραμπλ, στη μέση του μαγειρέματος ανοίγεις το φούρνο μικροκυμάτων, το χτυπάς για λίγο και μετά συνεχίζεις το μαγείρεμα. Για ομελέτα, χρησιμοποιείς ένα ρηχό πιάτο και, στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα, πασπαλίζεις με τυρί.

Πίτσα με βάση μπέιγκελ. Ο συγκεκριμένος τύπος ψωμιού δεν μουλιάζει όταν ζεσταίνεται στο φούρνο μικροκυμάτων μαζί με σάλτσα ντομάτας, ενδείκνυται λοιπόν να τον χρησιμοποιήσεις ως βάση για μια ατομική πίτσα στην οποία μπορείς να προσθέσεις τα υλικά που θέλεις.

Ρύζι. Παρόλο που το μαγείρεμά του θα σου πάρει λίγο παραπάνω χρόνο, μπορείς να βράσεις ρύζι και σε φούρνο μικροκυμάτων. Η αναλογία του προς το νερό παραμένει η ίδια, απλώς φρόντισε να χρησιμοποιήσεις ένα ειδικό για φούρνο μικροκυμάτων σκεύος με καπάκι, το οποίο όμως επιτρέπει στον ατμό να δραπετεύσει.

Μπρόκολο. Πρόσθεσε μερικές κορυφές μπρόκολου σε λίγο νερό μέσα σε ένα μπολ και μαγείρεψέ το στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να μαλακώσει όσο θέλεις. Αλατοπιπερώνεις και αν θέλεις για έξτρα γεύση, προσθέτεις από πάνω λίγο λιωμένο τυρί. Ποιος είπε ότι το μαγείρεμα σε φούρνο μικροκυμάτων δεν μπορεί να είναι υγιεινό;

empty alt

Τι είναι η απομίμηση καβουριού;

Ίσως σού έχει τύχει να διαβάσεις στο μενού ενός εστιατορίου ότι το τάδε πιάτο περιέχει «απομίμηση καβουριού».
empty alt

Τζιγκόνιερ

Το τζιγκόνιερ είναι μία από τις αγαπημένες συνταγές της οικογένειας μου. Προέρχεται από την παράδοση των νομάδων Ρομά, και γεννήθηκε από μια ανάγκη.
empty alt

Σάλτσα στρειδιών: τι είναι και με τι μπορείς να την αντικαταστήσεις;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι είναι, πραγματικά, η σάλτσα στρειδιών, που ίσως χρησιμοποιείς ήδη στις συνταγές σου, ειδικά σε εκείνες στο γουόκ, μαζί με ρύζι, λαχανικά και άλλα υλικά; Βασικά, είναι αυτό που λέει το όνομά της: καραμελωμένος ζωμός στρειδιών (υποπροϊόν του μαγειρέματος των στρειδιών σε...
empty alt

Espresso Martini

Η απάντηση στο δίλημμα “stirred” ή “shaken” είναι “espresso”
empty alt

Δροσερή απόλαυση με κρύες σούπες

Ξέχνα ό,τι ήξερες η σούπα δεν τρώγεται μόνο καυτή και δεν είναι μόνο για τον χειμώνα! Δροσερές, ανάλαφρες και απολαυστικές – οι κρύες σούπες είναι το καλοκαιρινό must.
empty alt

Milkshake: Παγωμένη απόλαυση σε ό,τι γεύση θες

Τώρα που ζεσταίνει ο καιρός ψάχνεις όλο και πιο πολύ παγωμένες λαχταριστές απολαύσεις. Εκτός από παγωτό υπάρχουν κι άλλες ιδέες που μπορούν να ικανοποιήσουν αυτή την επιθυμία για κάτι cool.
empty alt

Γεμιστές πιπεριές με κρεμώδες κοτόπουλο

Οι πιπεριές είναι ένα υλικό εύκολο και αγαπημένο. Το βρίσκεις σε άπειρες εκδοχές και συνταγές. Οι γεμιστές πιπεριές ανήκουν στην κορυφή των επιλογών μας.
empty alt

Κρεμώδη κοκκινιστά ζυμαρικά με Burrata

Για όσους λατρεύουν τα ζυμαρικά, μια εύκολη και γευστική συνταγή
Back To Top