Φανταστείτε το εξής σκηνικό: Έχετε μόλις επιστρέψει από το σούπερ μάρκετ ή το μανάβικο της γειτονιάς με ένα σωρό σακούλες γεμάτες λαχανικά και φρούτα.

Φανταστείτε το εξής σκηνικό: Έχετε μόλις επιστρέψει από το σούπερ μάρκετ ή το μανάβικο της γειτονιάς με ένα σωρό σακούλες γεμάτες λαχανικά και φρούτα. Το χειρότερο σενάριο που θα μπορούσε να σας συμβεί, είναι λίγο πριν την προετοιμασία του δείπνου να τα βρείτε σχεδόν χαλασμένα και αδύνατον να καταναλωθούν. Αυτό ξέρετε γιατί συνέβη; Γιατί τα καρότα και τα φασόλια μπήκαν κατευθείαν στο ψυγείο, θεωρώντας ότι η υψηλή θερμοκρασία θα τα κρατήσει φρέσκα για μεγάλη διάρκεια. Αν και αυτό πράγματι ισχύει για ορισμένα τρόφιμα, ωστόσο είναι καταστροφικό για συγκεκριμένα λαχανικά. Παρακάτω, δείτε πώς αποθηκεύονται ορισμένα οπωροκηπευτικά:

Πατάτες

Μόνο οι μαγειρεμένες πατάτες στο ψυγείο, ποτέ μα ποτέ οι ωμές εκεί! Πρέπει να αποθηκεύονται σε ξηρό και δροσερό μέρος και όχι να περνάνε την πόρτα του ψυγείου σας. Γιατί; Γιατί υπάρχει κίνδυνος για την υγεία μας. Αν μπουν στο ψυγείο, θα αυξηθεί η ποσότητα ζάχαρης που περιέχουν και ως αποτέλεσμα θα αυξηθούν τα επίπεδα μιας χημικής ουσίας που ονομάζεται ακρυλαμίδιο- παράγεται από τα σάκχαρα της πατάτας όταν αυτή μαγειρεύεται σε υψηλές θερμοκρασίες

Κολοκύθες

Όπως τα κρεμμύδια, καλό είναι να αποθηκεύονται κάπου δροσερά και σε μέρος που δε το βλέπει φως. Δεν ευδοκιμούν στο ψυγείο, οπότε κρατείστε τα στο ντουλάπι.

Πεπόνια

Αν νομίζετε πως για να έχετε ένα δροσερό και κρύο πεπόνι, πρέπει να το βάλετε στο ψυγείο, τότε σφάλετε! Κι αυτό γιατί υπάρχει περίπτωση να χάσει τα αντιοξειδωτικά όταν παγώσει αρκετά. Η καλύτερη συμβουλή, είναι να το αφήσετε έξω μέχρι να κόψετε το φρούτο και αργότερα να το τυλίξετε και να το βάλετε στο ψυγείο.

Ντομάτες

Άλλο ένα λάθος που κάνουν οι περισσότεροι. Ρίχνουν τις ντομάτες στο ψυγείο, χωρίς να γνωρίζουν ότι έτσι καταστρέφουν τη γεύση τους.

Κρεμμύδια και σκόρδο

Τους αρέσουν τα δροσερά και σκοτεινά μέρη και όχι το ψυγείο!

Αβοκάντο

Αν κάνετε το λάθος και τα τοποθετήσετε σε κάποια γωνιά του ψυγείου, τότε δε θα ωριμάσουν ποτέ και θα είναι αρκετά σκληρά κατά την κατανάλωσή τους.

Μπανάνες

Συμπεριφέρονται όπως τα αβοκάντο. Αν οι μπανάνες είναι ακόμα άγουρες και πράσινες, τότε δεν θα ωριμάσουν. Αντ΄αυτού, θα μαυρίσουν και ο καρπός θα είναι πολτώδης. Κι αυτό γιατί δεν έχουν συνηθίσει τα ψυχρά κλίματα

Νεκταρίνια, ροδάκινα και αχλάδια

Αν και μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο, καλό είναι να μη το κάνετε γιατί έτσι αλλοιώνεται η γεύση τους.

empty alt

Τι είναι η απομίμηση καβουριού;

Ίσως σού έχει τύχει να διαβάσεις στο μενού ενός εστιατορίου ότι το τάδε πιάτο περιέχει «απομίμηση καβουριού».
empty alt

Τζιγκόνιερ

Το τζιγκόνιερ είναι μία από τις αγαπημένες συνταγές της οικογένειας μου. Προέρχεται από την παράδοση των νομάδων Ρομά, και γεννήθηκε από μια ανάγκη.
empty alt

Σάλτσα στρειδιών: τι είναι και με τι μπορείς να την αντικαταστήσεις;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι είναι, πραγματικά, η σάλτσα στρειδιών, που ίσως χρησιμοποιείς ήδη στις συνταγές σου, ειδικά σε εκείνες στο γουόκ, μαζί με ρύζι, λαχανικά και άλλα υλικά; Βασικά, είναι αυτό που λέει το όνομά της: καραμελωμένος ζωμός στρειδιών (υποπροϊόν του μαγειρέματος των στρειδιών σε...
empty alt

Espresso Martini

Η απάντηση στο δίλημμα “stirred” ή “shaken” είναι “espresso”
empty alt

Δροσερή απόλαυση με κρύες σούπες

Ξέχνα ό,τι ήξερες η σούπα δεν τρώγεται μόνο καυτή και δεν είναι μόνο για τον χειμώνα! Δροσερές, ανάλαφρες και απολαυστικές – οι κρύες σούπες είναι το καλοκαιρινό must.
empty alt

Milkshake: Παγωμένη απόλαυση σε ό,τι γεύση θες

Τώρα που ζεσταίνει ο καιρός ψάχνεις όλο και πιο πολύ παγωμένες λαχταριστές απολαύσεις. Εκτός από παγωτό υπάρχουν κι άλλες ιδέες που μπορούν να ικανοποιήσουν αυτή την επιθυμία για κάτι cool.
empty alt

Γεμιστές πιπεριές με κρεμώδες κοτόπουλο

Οι πιπεριές είναι ένα υλικό εύκολο και αγαπημένο. Το βρίσκεις σε άπειρες εκδοχές και συνταγές. Οι γεμιστές πιπεριές ανήκουν στην κορυφή των επιλογών μας.
empty alt

Κρεμώδη κοκκινιστά ζυμαρικά με Burrata

Για όσους λατρεύουν τα ζυμαρικά, μια εύκολη και γευστική συνταγή
Back To Top