Φανταστείτε το εξής σκηνικό: Έχετε μόλις επιστρέψει από το σούπερ μάρκετ ή το μανάβικο της γειτονιάς με ένα σωρό σακούλες γεμάτες λαχανικά και φρούτα.

Φανταστείτε το εξής σκηνικό: Έχετε μόλις επιστρέψει από το σούπερ μάρκετ ή το μανάβικο της γειτονιάς με ένα σωρό σακούλες γεμάτες λαχανικά και φρούτα. Το χειρότερο σενάριο που θα μπορούσε να σας συμβεί, είναι λίγο πριν την προετοιμασία του δείπνου να τα βρείτε σχεδόν χαλασμένα και αδύνατον να καταναλωθούν. Αυτό ξέρετε γιατί συνέβη; Γιατί τα καρότα και τα φασόλια μπήκαν κατευθείαν στο ψυγείο, θεωρώντας ότι η υψηλή θερμοκρασία θα τα κρατήσει φρέσκα για μεγάλη διάρκεια. Αν και αυτό πράγματι ισχύει για ορισμένα τρόφιμα, ωστόσο είναι καταστροφικό για συγκεκριμένα λαχανικά. Παρακάτω, δείτε πώς αποθηκεύονται ορισμένα οπωροκηπευτικά:

Πατάτες

Μόνο οι μαγειρεμένες πατάτες στο ψυγείο, ποτέ μα ποτέ οι ωμές εκεί! Πρέπει να αποθηκεύονται σε ξηρό και δροσερό μέρος και όχι να περνάνε την πόρτα του ψυγείου σας. Γιατί; Γιατί υπάρχει κίνδυνος για την υγεία μας. Αν μπουν στο ψυγείο, θα αυξηθεί η ποσότητα ζάχαρης που περιέχουν και ως αποτέλεσμα θα αυξηθούν τα επίπεδα μιας χημικής ουσίας που ονομάζεται ακρυλαμίδιο- παράγεται από τα σάκχαρα της πατάτας όταν αυτή μαγειρεύεται σε υψηλές θερμοκρασίες

Κολοκύθες

Όπως τα κρεμμύδια, καλό είναι να αποθηκεύονται κάπου δροσερά και σε μέρος που δε το βλέπει φως. Δεν ευδοκιμούν στο ψυγείο, οπότε κρατείστε τα στο ντουλάπι.

Πεπόνια

Αν νομίζετε πως για να έχετε ένα δροσερό και κρύο πεπόνι, πρέπει να το βάλετε στο ψυγείο, τότε σφάλετε! Κι αυτό γιατί υπάρχει περίπτωση να χάσει τα αντιοξειδωτικά όταν παγώσει αρκετά. Η καλύτερη συμβουλή, είναι να το αφήσετε έξω μέχρι να κόψετε το φρούτο και αργότερα να το τυλίξετε και να το βάλετε στο ψυγείο.

Ντομάτες

Άλλο ένα λάθος που κάνουν οι περισσότεροι. Ρίχνουν τις ντομάτες στο ψυγείο, χωρίς να γνωρίζουν ότι έτσι καταστρέφουν τη γεύση τους.

Κρεμμύδια και σκόρδο

Τους αρέσουν τα δροσερά και σκοτεινά μέρη και όχι το ψυγείο!

Αβοκάντο

Αν κάνετε το λάθος και τα τοποθετήσετε σε κάποια γωνιά του ψυγείου, τότε δε θα ωριμάσουν ποτέ και θα είναι αρκετά σκληρά κατά την κατανάλωσή τους.

Μπανάνες

Συμπεριφέρονται όπως τα αβοκάντο. Αν οι μπανάνες είναι ακόμα άγουρες και πράσινες, τότε δεν θα ωριμάσουν. Αντ΄αυτού, θα μαυρίσουν και ο καρπός θα είναι πολτώδης. Κι αυτό γιατί δεν έχουν συνηθίσει τα ψυχρά κλίματα

Νεκταρίνια, ροδάκινα και αχλάδια

Αν και μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο, καλό είναι να μη το κάνετε γιατί έτσι αλλοιώνεται η γεύση τους.

empty alt

Τα φρούτα και τα λαχανικά του Μάη

Διανύουμε τον «κερασάρη» ή «πράσινο» μήνα, όπως λέγεται. Στην έναρξή του γιορτάζουμε την ανθοφορία, την καρποφορία, τη φύση.
empty alt

Με δέκα μερίδες φρούτων την ημέρα θα φτάσετε τα 100!

Μια είναι η ουσία, δεν υπάρχει αθανασία. Μακροζωία όμως; Σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική, όσοι τρώνε δέκα μερίδες φρούτων και λαχανικών τη μέρα, δηλαδή 800 γραμμάρια συνολικά, έχουν αυξημένες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερα χρόνια.
empty alt

Ένας πανεύκολος και υγιεινός τρόπος να μαγειρέψεις το ψάρι

Ο πιο απλός τρόπος να μαγειρέψεις ένα ψάρι μεσαίου μεγέθους, όπως μια τσιπούρα ή ένα μυλοκόπι; Να το ψήσεις στο φούρνο ολόκληρο, γεμισμένο με μυρωδικά και βότανα.
empty alt

Το κόλπο για να καρυκεύεις πάντα ομοιόμορφα το φαγητό σου

Όσο κι αν προσπαθείς να καρυκεύσεις ομοιόμορφα ένα φαγητό, πάντα καταλήγουν κάποια κομμάτια π.χ. πιο αλατισμένα και άλλα άγευστα; Ακολούθησε το κόλπο που προτείνει η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Dorie Greenspan, με πιο πρόσφατη έκδοσή της το «Everyday Dorie: The Way I Cook».
empty alt

80 ΧΡΟΝΙΑ και του πουλιού το γάλα!

Με το φθινόπωρο κιόλας, να έχει στρογγυλοκαθήσει στους καναπέδες του living room μας και τον χειμώνα να μας κλείνει το μάτι στη γωνία, τα πάρτι κατευθύνονται σε εσωτερικούς χώρους και τα vibes του σαββατοκύριακου είναι στο “on”.
empty alt

Γόνδολες κολοκυθιού με γαρίδες

Όταν έχεις λαχτάρα για ζυμαρικά, αλλά θες να γλιτώσεις μερικές θερμίδες, να αποφύγεις μερικούς υδατάνθρακες και να έχεις μια πιο υγιεινή απόλαυση αυτές οι γόνδολες κολοκυθιών είναι μια εξαιρετική επιλογή.
empty alt

Κορμός σοκολάτας

Εύκολο, απλό, δροσερό, όσο σοκοκαλατένιο πρέπει  ελαφρύ και κυρίως αγαπημένο και στην πρώτη μπουκιά γίνεσαι πάλι παιδί! Μωσαϊκό, κορμός, ή σοκολατένιο σαλάμι, με όποιο όνομα κι αν το ξέρεις το άκουσμα του ονόματός του είναι μία από τις γλυκές σου αναμνήσεις που σε πάει απευθείας σε ανέμελα […]
empty alt

Ταϊλανδέζικη σούπα με κοτόπουλο και καρύδα

Γνωστή ως Tom Kha Ghai, αυτή η σούπα καρύδας είναι από αυτές που πάντα μας ανοίγει την όρεξη και μας ζεσταίνει με ένα αρωματικό γευστικό ταξίδι.
Back To Top