Τις Δευτέρες που προσπαθείς να κάνεις οικονομία για να εξιλεωθείς για τα έξοδα του Σαββατοκύριακου και ταυτόχρονα να φας υγιεινά για να εξιλεωθείς για τις κραιπάλες του Σαββατοκύριακου, όπως και οποιαδήποτε άλλη μέρα της εβδομάδας, η τέλεια λύση είναι τα ψητά λαχανικά στο φούρνο, αρκεί να ακολουθήσεις […]

Τις Δευτέρες που προσπαθείς να κάνεις οικονομία για να εξιλεωθείς για τα έξοδα του Σαββατοκύριακου και ταυτόχρονα να φας υγιεινά για να εξιλεωθείς για τις κραιπάλες του Σαββατοκύριακου, όπως και οποιαδήποτε άλλη μέρα της εβδομάδας, η τέλεια λύση είναι τα ψητά λαχανικά στο φούρνο, αρκεί να ακολουθήσεις μια πρωτότυπη και οικονομική ιδέα που θα τα νοστιμίσει απίστευτα, από το Bonappetit.com.

Απλά, απλώνεις σε ένα ταψί τα λαχανικά που έχεις στο ψυγείο σου, τα ψήνεις και στο τέλος προσθέτεις μια σάλτσα που θα απογειώσει τη γεύση τους. Η οποία δεν είναι άλλη από μια «εναλλακτική» πέστο.

Συγκεκριμένα, ακολουθείς τα παρακάτω βήματα.

Επιλέγεις τα λαχανικά που θα ψήσεις: Μπορεί να είναι καρότα, κατά προτίμηση με τα φύλλα τους, τα τελευταία μπρόκολα και κουνουπίδια της εποχής, παντζάρια, πατάτες ή γλυκοπατάτες και μερικά φρέσκα κρεμμυδάκια ή ξερά κρεμμύδια.

Προετοιμάζεις τα λαχανικά σου για ψήσιμο: Αφαιρείς τα φύλλα από τα καρότα χωρίς να τα πετάξεις και κομματιάζεις όλα τα λαχανικά σου περίπου στο ίδιο μέγεθος, για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Απλώνεις τα λαχανικά στο ταψί: Και προσθέτεις λίγο ελαιόλαδο και αλάτι. Τίποτα άλλο.

Στο μεταξύ, βράζεις ρύζι ή κινόα ή κάποιο άλλο συνοδευτικό της επιλογής σου, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά και να βράσει το συνοδευτικό, φτιάχνεις την πέστο: Ψιλοκόβεις τα φύλλα του καρότου, μέχρι να έχεις περίπου 1 φλιτζ. ή, αν δεν έχεις φύλλα καρότου, μαϊντανό, βασιλικό, άνηθο ή κόλιανδρο ή συνδυασμό διαφορετικών μυρωδικών. Ανακατεύεις τα μυρωδικά με 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένα καρύδια ή κουκουνάρι, ½ φλιτζ. ελαιόλαδο και ¼ φλιτζ. λευκό ξίδι. Προσθέτεις λίγο αλάτι.

Μετά από 20 με 30 λεπτά ψησίματος, τα λαχανικά σου θα είναι έτοιμα: ελαφρώς μαλακά αλλά ταυτόχρονα και τραγανά. Τα βγάζεις από το φούρνο, τα αφήνεις να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου, συμπληρώνεις με λίγο ακόμα ελαιόλαδο αν σου φαίνονται στεγνά, απλώνεις την πέστο, ανακατεύεις καλά και απολαμβάνεις μαζί με το συνοδευτικό.

empty alt

Τι είναι η απομίμηση καβουριού;

Ίσως σού έχει τύχει να διαβάσεις στο μενού ενός εστιατορίου ότι το τάδε πιάτο περιέχει «απομίμηση καβουριού».
empty alt

Τζιγκόνιερ

Το τζιγκόνιερ είναι μία από τις αγαπημένες συνταγές της οικογένειας μου. Προέρχεται από την παράδοση των νομάδων Ρομά, και γεννήθηκε από μια ανάγκη.
empty alt

Σάλτσα στρειδιών: τι είναι και με τι μπορείς να την αντικαταστήσεις;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι είναι, πραγματικά, η σάλτσα στρειδιών, που ίσως χρησιμοποιείς ήδη στις συνταγές σου, ειδικά σε εκείνες στο γουόκ, μαζί με ρύζι, λαχανικά και άλλα υλικά; Βασικά, είναι αυτό που λέει το όνομά της: καραμελωμένος ζωμός στρειδιών (υποπροϊόν του μαγειρέματος των στρειδιών σε...
empty alt

Espresso Martini

Η απάντηση στο δίλημμα “stirred” ή “shaken” είναι “espresso”
empty alt

Δροσερή απόλαυση με κρύες σούπες

Ξέχνα ό,τι ήξερες η σούπα δεν τρώγεται μόνο καυτή και δεν είναι μόνο για τον χειμώνα! Δροσερές, ανάλαφρες και απολαυστικές – οι κρύες σούπες είναι το καλοκαιρινό must.
empty alt

Milkshake: Παγωμένη απόλαυση σε ό,τι γεύση θες

Τώρα που ζεσταίνει ο καιρός ψάχνεις όλο και πιο πολύ παγωμένες λαχταριστές απολαύσεις. Εκτός από παγωτό υπάρχουν κι άλλες ιδέες που μπορούν να ικανοποιήσουν αυτή την επιθυμία για κάτι cool.
empty alt

Γεμιστές πιπεριές με κρεμώδες κοτόπουλο

Οι πιπεριές είναι ένα υλικό εύκολο και αγαπημένο. Το βρίσκεις σε άπειρες εκδοχές και συνταγές. Οι γεμιστές πιπεριές ανήκουν στην κορυφή των επιλογών μας.
empty alt

Κρεμώδη κοκκινιστά ζυμαρικά με Burrata

Για όσους λατρεύουν τα ζυμαρικά, μια εύκολη και γευστική συνταγή
Back To Top