Τις Δευτέρες που προσπαθείς να κάνεις οικονομία για να εξιλεωθείς για τα έξοδα του Σαββατοκύριακου και ταυτόχρονα να φας υγιεινά για να εξιλεωθείς για τις κραιπάλες του Σαββατοκύριακου, όπως και οποιαδήποτε άλλη μέρα της εβδομάδας, η τέλεια λύση είναι τα ψητά λαχανικά στο φούρνο, αρκεί να ακολουθήσεις […]

Τις Δευτέρες που προσπαθείς να κάνεις οικονομία για να εξιλεωθείς για τα έξοδα του Σαββατοκύριακου και ταυτόχρονα να φας υγιεινά για να εξιλεωθείς για τις κραιπάλες του Σαββατοκύριακου, όπως και οποιαδήποτε άλλη μέρα της εβδομάδας, η τέλεια λύση είναι τα ψητά λαχανικά στο φούρνο, αρκεί να ακολουθήσεις μια πρωτότυπη και οικονομική ιδέα που θα τα νοστιμίσει απίστευτα, από το Bonappetit.com.

Απλά, απλώνεις σε ένα ταψί τα λαχανικά που έχεις στο ψυγείο σου, τα ψήνεις και στο τέλος προσθέτεις μια σάλτσα που θα απογειώσει τη γεύση τους. Η οποία δεν είναι άλλη από μια «εναλλακτική» πέστο.

Συγκεκριμένα, ακολουθείς τα παρακάτω βήματα.

Επιλέγεις τα λαχανικά που θα ψήσεις: Μπορεί να είναι καρότα, κατά προτίμηση με τα φύλλα τους, τα τελευταία μπρόκολα και κουνουπίδια της εποχής, παντζάρια, πατάτες ή γλυκοπατάτες και μερικά φρέσκα κρεμμυδάκια ή ξερά κρεμμύδια.

Προετοιμάζεις τα λαχανικά σου για ψήσιμο: Αφαιρείς τα φύλλα από τα καρότα χωρίς να τα πετάξεις και κομματιάζεις όλα τα λαχανικά σου περίπου στο ίδιο μέγεθος, για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Απλώνεις τα λαχανικά στο ταψί: Και προσθέτεις λίγο ελαιόλαδο και αλάτι. Τίποτα άλλο.

Στο μεταξύ, βράζεις ρύζι ή κινόα ή κάποιο άλλο συνοδευτικό της επιλογής σου, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά και να βράσει το συνοδευτικό, φτιάχνεις την πέστο: Ψιλοκόβεις τα φύλλα του καρότου, μέχρι να έχεις περίπου 1 φλιτζ. ή, αν δεν έχεις φύλλα καρότου, μαϊντανό, βασιλικό, άνηθο ή κόλιανδρο ή συνδυασμό διαφορετικών μυρωδικών. Ανακατεύεις τα μυρωδικά με 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένα καρύδια ή κουκουνάρι, ½ φλιτζ. ελαιόλαδο και ¼ φλιτζ. λευκό ξίδι. Προσθέτεις λίγο αλάτι.

Μετά από 20 με 30 λεπτά ψησίματος, τα λαχανικά σου θα είναι έτοιμα: ελαφρώς μαλακά αλλά ταυτόχρονα και τραγανά. Τα βγάζεις από το φούρνο, τα αφήνεις να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου, συμπληρώνεις με λίγο ακόμα ελαιόλαδο αν σου φαίνονται στεγνά, απλώνεις την πέστο, ανακατεύεις καλά και απολαμβάνεις μαζί με το συνοδευτικό.

empty alt

Είναι η μαγειρική τρόπος ψυχοθεραπείας;

Η προφανής απάντηση για όλους όσοι λατρεύουν τη μαγειρική είναι «Ναι, φυσικά!». Για όσες γυναίκες το μαγείρεμα είναι απλά μια υποχρέωση που πρέπει να διεκπεραιώνουν σε καθημερινή βάση, βαρυγκομώντας και με αμφίβολες αντιδράσεις από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, μάλλον δεν αποτελεί μέσο...
empty alt

3 υλικά + 3 λεπτά είναι όλα όσα χρειάζεσαι για μια σπιτική ζεστή σοκολάτα!

Υπάρχουν άπειρες συνταγές ζεστής σοκολάτας, π.χ. με μπαχαρικά, κονιάκ και λικέρ, όμως μια πολύ απλή και εγγυημένα επιτυχημένη βασίζεται στην εξής απλή λογική: ανακατεύεις γάλα με την μπάρα σοκολάτας της επιλογής σου και προσθέτεις μαρσμέλοου.
empty alt

Πώς θα δώσουμε σε όλα τα σπιτικά cupcakes το ίδιο μέγεθος;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ με ποιον τρόπο οι επαγγελματίες καταφέρνουν να παρασκευάσουν μπισκότα, cupcakes και μάφιν στο ίδιο μέγεθος, ξανά και ξανά; Δεν είναι θέμα μαγείας, ούτε καν απαιτεί χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας.
empty alt

Τι είναι η ζελατίνη (και πώς θα τη χρησιμοποιήσεις);

Αν έχεις κάποιον φίλο που ακολουθεί vegan διατροφή, ίσως σού έχει πει σε κάποια φάση ότι δεν μπορεί να καταναλώσει την τάδε ή τη δείνα τροφή γιατί περιέχει ζελατίνη, ένα ζωικό υποπροϊόν.
empty alt

Το ιταλικό μυστικό που θα απογειώσει την κουζίνα σου

Αν έχεις ταξιδέψει στην Ιταλία, θα έχεις παρατηρήσει ότι ακόμη και μια απλή μπρουσκέτα με λάδι, ντομάτα και σκόρδο μπορεί να αναδειχθεί σε γαστρονομικό αριστούργημα.
empty alt

Πώς να διατηρήσετε τα μαχαίρια σας κοφτερά

Το ακόνισμα ενός μαχαιριού θεωρείται συχνά ως ένα δύσκολο έργο που πρέπει να κάνετε στο σπίτι, αλλά αν καταφέρετε να μάθετε τις βασικές τεχνικές, γίνεται μια απλή δραστηριότητα που μπορεί να σας προσφέρει αρκετή ικανοποίηση.
empty alt

Dalgona Coffee ή Dalgona Martini – δες πώς να φτιάξεις και τα δύο

Ο καφές Dalgona—ξεκίνησε ως τάση Tik Tok και τώρα έχει εκραγεί σε όλο το διαδίκτυο ως το It-Drink της στιγμής, ιδιαίτερα από την στιγμή που η λέξη dalgona έγινε ακόμα πιο διάσημη μετά την τεράστια επιτυχία που γνωρίζουν παγκοσμίως τo Squid Game.
empty alt

Pasta time με γεμιστά κοχύλια

Αυτά τα κοχύλια δεν είναι θαλασσινά, αλλά είναι σούπερ κρεμώδη και τυρένια!
Back To Top